Een jeugdlid vertelt...

 

Paaseieren zoeken

 

Op zaterdag 11 april was het zo ver. We gingen paaseieren zoeken met het koor

in Aardenburg.

En het was heel leuk. De paashaas had heel veel eieren verstopt, we hadden ze

niet allemaal gevonden. Er lagen op het laatst nog 100 eieren in het bos. En

daarna deden ze ze allemaal verdelen.

En op het laatst hebben we een spel gedaan, blik en bussen.

De paashaas was er ook. En las een verhaaltje voor de kleine kinderen.

 

Van Imke Slits

 

Mergelgrotten Bezoek In Valkenburg

Toen we bij de grotten waren was ik al gelijk heel erg enthousiast!

Er ging net een andere groep naar binnen. ( wij moesten nog even wachten ) Na 5 minuutjes wachten was daar onze rondleider, we mochten naar binnen en hij legde uit wat mergelsteen precies was.

Na een stukje lopen kwamen we een tekening tegen ( super mooi als je het mij vraagt ) hij legde uit dat toen er vroeger oorlog was hier mensen schuilden. Later werkten er ook mensen in de grotten en tegen de verveling… Gingen ze tekeningen van houtskool en beelden met de mergelstenen maken!

Even later kwamen we nog heel veel tekeningen tegen, echt van alles :

Wezens zoals ze vroeger waren, schilderijen van hoe het er was, hoe de mensen er uit zagen en zelfs Oorkondes van spelletjes die ze deden! Maar de beelden waren natuurlijk ook prachtig! We hebben er best veel gezien: Wezens uit de prehistorie, een schildpad, mensen die afgebeeld waren, mooie hoekjes en kantjes en nog veel meer!

Ook zijn we in een gedeelte geweest waar de Romeinen vroeger geweest waren. En daar was ook Druipsteen. Ik vond het echt prachtig! Toen we uit de grotten kwamen moest ik wel weer even aan het licht wennen, maar ik vond het wel super leuk! Ik ben nog met mijn moeder naar de Rodelbanen geweest dat was echt heel erg leuk.

Je kon daar zelf gas geven en remmen dat vond ik heel leuk! Later ben ik ook nog even gaan winkelen. Ik vond het een super leuke en zeer geslaagde dag!

Rianna Blonk